Corpii liberi intraarticulari

Autor: Dr. Ion Bogdan Codorean

Corpii liberi intraarticulari au fost gasiti in orice articulatie din corp, dar cel mai frecvent la nivelul genunchiului. De fapt, prezenta lor a fost descrisa extensiv.

Ce sunt corpii liberi intraarticulari?

Corpii liberi intraarticulari (figura 1) reprezinta o bucata de tesut care se misca liber in interiorul unei articulatii. Au fost clasificati dupa compozitie, dar fara importanta clinica prea mare. Cel mai important lucru despre corpii liberi intraarticulari este ca ei reprezinta manifestarea unei alte boli.

Care sunt cauzele aparitiei?

Cele mai frecvente patologii asociate cu acestia sunt:

  • Bolile degenerative articulare
  • Condromul sinovial
  • Osteocondrita disecanta sau fractura osteocondrala

Care este tratamentul?

Tratamentul este reprezentat de tratamentul bolii de baza.

Ultimul review

17/03/2018

Am 14 ani si practic inotul de performanta. Anul trecut am suferit un accident grav la genunchiul drept,in urma caruia mi s-a spus ca trebuie sa renunt la sport si ca este posibil sa raman cu un defect la mers. Din fericire, atunci cand suferinta ma coplesise, l-am intalnit pe domnul doctor Codorean, care mi-a redat speranta. Datorita profesionalismului sau si a modului cald in care mi-a vorbit, iata ca dupa 10 luni de la operatie ,am reusit sa urc din nou pe podiumul competitiilor de natatie, mai puternica si mai motivata.

Contact

Calea Plevnei 186, Ap. 1,
Sector 6, Bucuresti
+40729080007
dr.codorean@traumatologie-sportiva.ro

CLICK PT HARTĂ

© 2018 Dr. Ion Bogdan Codorean

Sus