Acasă » Afectiuni » Afectiuni umar

AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTE ALE UMĂRULUI

Articulația umărului este cea mai mobilă articulație din tot corpul, ce permite umărului să se miște înainte și înapoi iar brațului îi permite să execute o serie de mișcări în diverse direcții. Umărul poate suferi diverse traumatisme ca urmare a practicării sporturilor sau a unor mișcări repetitive, precum leziunile de coafă rotatorie, impingementul subacromial, tendinita calcică, umărul înghețat, bursită sau capsulită adezivă.

Nu ezitați să faceți o programare la un medic ortoped bun de îndată ce durerea umărului apare. Cu cât amânați vizita la un cabinet de ortopedie, cu atât vă va fi mai greu mai târziu.

LUXAȚIE RECIDIVANTĂ UMĂR

Umărul este cea mai mobilă articulație a corpului. Este implicată in ridicarea și rotatia umărului, precum și în mișcări combinate. Acest grad mare de mobilitate este însă asociat cu o stabilitate scăzută. Află totul despre luxația recidivantă și despre ce alte tipuri de leziuni spontane pot apărea în cazul suprasolicitarii acestuia. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru luxație recidivată umăr.

Tratament chirurgical leziune de coafa rotatorie

LEZIUNILE DE COAFĂ ROTATORIE

Coafa rotatorie este o rețea de patru mușchi și câteva tendoane ce acoperă capul humeral. Coafa rotatorie fixează capul humeral în articulație și permite rotația brațului. Cei patru mușchi ai coafei (supraspinos, infraspinos, subscapular și rotund mic) au originea pe scapulă și sunt inserați pe porțiunea anterioară și laterală a capului humeral, pe trohiter. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru coafa rotatorie.

IMPINGEMENTUL SUBACROMIAL

Impingementul subacromial este una dintre cele mai frecente cauze de durere de umăr la adulți. Apare în urma presiunii exercitate de acromion (o porțiune a scapulei) asupra coafei rotatorii, atunci când brațul este ridicat. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru impingementul subacromial.

TENDINITA CALCICĂ A UMĂRULUI

Tendinita calcică a umărului apare atunci când se formează depozite de calciu pe/in tendoanele umărului. Țesutul din jurul depozitului devine inflamat, provocând durere semnificativă de umăr. Această afecțiune este frecventă și afectează cel mai des populația în vârstă de peste 40 de ani. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru tendinita calcică a umărului.

CAPSULITA ADEZIVĂ - UMĂRUL ÎNGHEȚAT

Capsulita adezivă sau umărul înghețat, este o afecțiune care produce limitarea mișcării în articulația umărului prin contracția și cicatrizarea capsulei articulare. Afectează 2% din populația lumii, de obicei pacienți cu vârstă cuprinsă între 40 și 60 de ani, fără predispoziție clară bazată pe dominanta unui braț sau ocupație. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament ale capsulitei adezive.

© 2024 Dr. Ion Bogdan Codorean

Sus