Acasă » Afectiuni » Alte afectiuni

ALTE AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTE ORTOPEDICE

În traumatologia sportivă se regăsesc zeci de afecțiuni, apărute în special în urma practicării sportului.  Prin urmare, nu numai genunchii pot suferi accidentări. Aici am enumerat numai câteva dintre acestea – respectiv osteocondrita disecantă talară, ruptura de tendon ahilean, ruptura de tendon cvadricipital,  ruptura de tendon rotulian și alte leziuni apărute în timpul activităților sportive și nu numai.

Documentarea este un pas important, însă este necesar să faceți o programare la un medic ortoped bun, încă de la început. Acesta vă poate oferi întotdeauna diagnosticul și tratamentul potrivite.

OSTEOCONDRITA DISECANTĂ TALARĂ (OCDT)

Osteocondrita disecantă este o afecțiune care apare la toate categoriile de vârstă, cel mai frecvent la nivelul genunchiului, dar și la nivelul altor articulații, precum articulația gleznei. Este o afecțiune care nu trebuie neglijată; poate constitui cauza bolii degenerative articulare. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru osteocondrita disecantă.

RUPTURA DE TENDON AHILEAN

Tendonul ahilean este o structură puternică, fibroasă, care inseră mușchii gambei pe câlcâi. Mușchii gambei sunt reprezentați în principal de mușchiul solear, în profunzime, și mușchii gastrocnemieni la suprafață. Împreună formeaza grupul muscular gastro-solear. Când se contractă, acești mușchi trag de tendonul ahilean ridicând câlcâiul și coborând regiunea anterioară a plantei. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru ruptura de tendon ahilean.

RUPTURA DE TENDON CVADRICIPITAL

Tendonul cvadricipital reprezintă brațul de acțiune al mușchilor din regiunea anterioară a coapsei – vast lateral, intermediar, medial și dreptul femural. Cei patru mușchi formează împreună mușchiul cvadriceps care prin intermediul tendonului cvadricipital se inseră la polul superior al rotulei. Rotula este legată de tibie printr-un tendon propriu – tendonul patelar. Prin acțiunea combinată, mușchiul cvadriceps, tendonul cvadricipital și tendonul patelar fac extensie în articulația genunchiului. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru ruptura de tendon cvadricipital.

RUPTURA DE TENDON ROTULIAN

Tendonul rotulian, prin acțiunea combinată cu mușchiul cvadriceps și tendonul cvadricipital realizează extensia genunchiului. Chiar dacă ruptura de tendon rotulian poate apărea la oricine, este mai frecventă la pacienții de vârsta a doua, care practică sporturi ce implică alergarea și saltul. Află în articol totul despre cauze, simptome și metode de tratament pentru ruptura de tendon rotulian.

© 2017-2019 Dr. Ion Bogdan Codorean

Pe data de 1 și 5 Iunie Clinica va fi inchisa!
Pe data de 1 și 5 Iunie Clinica va fi inchisa!
Sus